Ego sida

Välkommen till min lilla del av Internet. Jag har inte den minsta aning om varför du är här men … ta gärna en titt och se om du hittar nåt intressant. Som du kanske har gissat så är det här min (Jan Erik Moström) webbsajt där jag ibland skriver nåt eller laddar upp några foton.

Vem är jag då? Det är något som jag frågat mig själv många gånger men tyvärr så har jag aldrig kommit på något bra svar. Men jag kan ju lista några fakta:

  • Jag bor i en liten by utanför Umeå
  • Jag är rätt lat … och rätt svårmotiverat
  • Jag gillar inte höjder
  • Ingen har anklagat mig för att vara världens mest sociala människa
  • Jag gillar inte fotboll, hockey eller liknande sporter
  • Jag jobbar vid Institutionen för DatavetenskapUmeå Universitet. Du hittar mer info här
  • Jag gillar katter, hundar och de flesta andra djur
  • Av någon märklig anledning så hör jag fortfarande väldigt bra. Däremot så är rätt dåligt ställt med synen.
  • Osv.

En av de största händelserna i mitt liv inträffade när jag var ca 10-15 å. Jag och en kompis åkte förbi macken i byn och såg att [Magnus] & [Brasse] tankade bilen. Vi bara stirrade på dem och då hände det … de gjorde några grimaser åt oss!! Det du, det är svårslaget!

Jag har några hobbies men den som jag ägnar mest tid åt är fotografering. Under de sista 10-15 åren så har jag försökt bli förbättra mig själv och även om jag har hur mycket som helst att lära mig så har jag blivit bättre. Mer om min fotografering här.

En annan hobby är kampsport. Tyvärr så är jag rätt värdelös på det – jag är för stel, för fet och för gammal – men jag tycker fortfarande det är kul. Det bästa med Ju-Jutsu Kai – den stil som jag tränar – är att jag måste använda både huvudet och kroppen på träningarna. Ju-Jutsu Kai är baserat på flera olika traditionella Japanska ju-jutsu stilar plus influenser från Judo, Wado Ryo karate och Aikido. Men det finns flera andra kampsporter som jag tycker är intressanta, den som jag har mest erfarenhet av är Iaido men tyvärr är det flera år sedan sist jag tränade det. Filipino Martial Arts är en annan typ av kampsport som jag tycker är intressant men jag har nätt och jämt provat så jag kan inte säga så mycket.

Tidigare så ägnade jag en del tid åt pistolskytte men på grund av tidsbrist så har det inte blivit så mycket pangande de senaste 5-10 åren. Jag var väl inte någon stjärna på detta heller men jag vill gärna tro att jag var bättre än “OK”.

Det här var nog mer än vad du ville veta