Helsinki

It’s now been 2.5 years since I visited Helsinki and I still frequently think about that trip. I really enjoyed my 10 days there and during the 5-6 days I was free to do whatever I liked to do, I walked about 100-120 km. So, I got a decent sampling of central Helsinki.

What I really remember is the architecture, it’s quite different from what I have seen in Sweden. I haven’t travelled much, so I can’t compare it to many places but it kind of reminds me of Budapest. It’s these big stone houses, wide streets, big squares, big churches/castles, etc. I regret that I didn’t spend more time photographing the architecture.

While there are a few houses that look similar to what I’m used, to I also found new buildings that had similar architecture.

And sometimes you can have the same kind of feeling inside, these serious men who look down at you and demand respect 😋.

Anyway, I hope I get the chance to visit again. I really want to take more photos of the buildings and the life on the streets.

4 comments

  1. Det är kul att fotografera byggnader, jag har tagit några bilder här i stan också men tyvärr något som jag gör alldeles för lite.

    1. Det är väl lite samma sak för mig, jag blir lite hemmablind. Mycket lättare att se byggnaderna när jag är i Uppsala/Stockholm eller nån annan stad. Det som stod ut i Helsingfors var framför allt “öststatsstilen” på byggnaderna – men jag trivdes väldigt bra där.

  2. Där sa du något. Det var en evighet sedan jag var i Helsingfors och ändå har jag mina rötter i landet. Hmm. När eländet är över kanske det är dags att fara dit. Mycket snygg fotoserie!

    1. Tack än en gång. Jag har ingen som helst förbindelse med Finland men av någon anledning så trivs jag väldigt bra i Finland … kan inte förklara det. Ibland sitter jag till och med i bilen och hör på finska radioprogram trots att jag inte förstår något 😀

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.