Hej du

Vad trevligt att du besöker min lilla plats på Internet. Om du inte redan känner mig så kan jag beskrivas som:

Fotografering

Jag är rätt förtjust i att fotografera och jag spenderar nog alldeles för mycket tid och pengar på detta … men det är ju kul!! Om du vill veta mer om mitt fotograferade så klicka här

Ju-jutsu och Iaido

En gång för länge sedan så provade jag något nytt varje vinter så jag har t.ex. dykcertifikat men har inte dykt sedan jag tog det (tyckte aldrig om tuber och det är lite dåligt med fridykning här). En vinter så provade jag Ju-Jutsu och tyckte det var rätt kul, men efter ett år så ryckte jag in i lumpen och jag lyckades inte fortsätta träna. Många år senare så ville yngste sonen börja träna ju-jutsu och jag började skjutsa honom fram och tillbaka till Umeå Budoklubb. Så under några år satt jag bredvid och tittade på, det såg ju rätt kul ut och jag visste ju att det var kul så till slut steg jag upp på mattan för att prova … det hela slutade med att jag fick andnöd och tunnelseende efter 15 minuter på uppvärmningen!!

Men till min och andras stora förvåning så steg jag upp på mattan igen, och igen, och igen, … Nu har jag stigit upp på mattan i rätt många år och förutom att jag tränar själv så instruerar jag även barngrupper (under flera år var jag även ansvarig för barnverksamheten hos UBK).

För mig är jutsu ett väldigt bra sätt att undvika att kroppen förfaller totalt. Mina ryggproblem har i stort sett försvunnit och jag har lite kondition (även om det kunde vara mycket bättre). Jag rekommenderar jutsu till alla, du behöver inte vara 20 och supervältränad utan det går att anpassa träningen till de förutsättningar du har (titta bara på mig!!!).

Sedan blev jag lurad att prova på Iaido också, det är visserligen också en kampsport men har en liten annan inriktning är jutsu. Jag har inte tränat Iaido “på riktigt” utan vi är några personer som fuskar lite granna och “viftar runt” med våra svärd. Fast nog har jag tanken att någon gång ta några nybörjargrader där också.

Jobb

Jodå, av någon anledning så lyckades jag aldrig lämna universitetsvärlden efter att ha tagit min civilingenjörsexamen … och av någon för mig ofattbar anledning så har jag inte fått sparken ännu. Här hittar du mer info om mitt jobb.